På bilde fra venstre: Anders Fyhn IMDI, Pål T. Næss Innovasjon Norge, Jan Tore Sanner Kunnskapsminister, Nadir Nalbant gründer Hello, Dankert Freilem styreleder NSFV, Zahra Moini, daglig leder NSFV

Et nytt år står for døra, og vi i Norsk senter for flerkulturell verdiskaping (NSFV) har tatt et tilbakeblikk på året.

 

På bilde fra venstre: Anders Fyhn IMDI, Pål T. Næss Innovasjon Norge, Jan Tore Sanner Kunnskapsminister, Nadir Nalbant gründer Hello, Dankert Freilem styreleder NSFV, Zahra Moini, daglig leder NSFV

 

Året har vært aktivitetsrikt med mange arrangementer hos oss og flere steder i landet.

Vi følger opp informasjonsarbeidet i 2018 med å sende månedlig nyhetsbrev til alle som er interessert i flerkulturelt entreprenørskap. Meld deg på HER for å få med deg siste nytt i 2018!

 

Digitalisering

Nyhet nsfv konferanse

Konferansen "Digital læring og samhandling for verdiskaping" ble avhold i Oslo den 14. juni 2017. Med en bred deltakelse fra kommuner, fylkeskommuner, Nav og næringslivet ble arbeidet med å lage en nasjonal modell for digitalisering av gründerarbeid satt i gang. Konferansen ble arrangert på oppdrag fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) av NSFV i samarbeid med Telemark fylkeskommune og Jæren Produktutvikling. Direktør Libe Rieber Mohn i IMDi og Stortingsrepresentant Frank Jenssen (H) åpnet konferansen.

IKT-Norge satte fokus på digitalisering av offentlig sektor og viktigheten av å komme på banen digitalt. Løsninger utviklet av arrangørene ble presentert. Arbeidet med digitalisering forsettert, og blir presenter utover i 2018.

 

Fagnettverk for flerkulturelt entreprenørskap

bilde artikkel

NSFV har i år arbeidet med å utvikle og etablere en digital arena for alle etablererveiledere som ønsker å lære mer om flerkulturelt entreprenørskap. Fagnettverket tilbyr siste nytt innen flerkulturelt entreprenørskap og andre sine erfaringer fra arbeid med innvandrere. Fagnettverket styrkes ytterliggere i 2018 med digitale arrangementer og webinarer for å bygge kompetanse og samarbeid.


NSFV FAGNETTVERK
∎ Tips ∎ Webinarer ∎ Kunnskapsdeling ∎ Nyheter

Er du ikke en del av fagnettverket, meld deg inn HER!

 

Energetics 2017

Energetics 2017 nsfv Kommunalminister Jan Tore Sanner

Energetics konferansen ble arrangert i Oslo for tredje gang i 2017 med åpningstale fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Konferansen «Energetics- flerkulturelle ressurser, innovasjon og verdiskaping» er en møteplass for innovasjonsmiljøer og en arena for å inspirere deltakere til å se potensialet i innvandrere som gründere og verdiskapere.

"Energetics er en konferanse som utfordrer oss til å se alle talentene og potensialet i samfunnet vårt." uttalte Sanner til NSFV etter konferansen. "Det er viktig å løfte fram arenaer som synliggjør flerkulturelt entreprenørskap" fortsatte han.

Årets gründerstand ble også en stor suksess.  Flerkulturelle gründere delte sine konsepter til stor begeistring for deltakere på konferansen. Tilbakemeldingene fra deltakere på årets Energetics viser at deltakere opplever konferansen som en viktig arena og 9/10 vil anbefale konferansen til en kollega eller bekjent, så vi gleder oss allerede til neste år.

Les hele intervjuet med Sanner HER!
Se bilder fra Energetics 2017 HER!
Les om Årets gründer stand HER!

 

iStart 2017

spesialutviklet program istart Simon Loginov 1

Norsk Senter for flerkulturell verdiskapning gjennomførte i år etablerer programmet iStart 2017. iStart er et spesialutviklet program for gründere med talent, tydelige ideer og motivasjon å komme i gang.

Årets iStart ble utvidet til å bli et nasjonalt program og deltakere ble rekruttert fra hele Norge. Deltakere har vært gjennom fire samlinger der de har fått faglig kompetanseheving, personlig utvikling og har arbeidet med utvikling av sine konsepter.

De viktigste faktorene ved programmet er nettverksbygging og de faglige utfordringene de får gjennom hele programmet. En av deltakerne på iStart 2017, Simon Loginov. Han fikk tidligere i høst bevise på at hard innsats nytter, da han gikk av med seieren i grønn forretningside konkurranse i Agder.

Les mer om Simon HER!

Les mer om iStart 2017 HER!

 

Vi ønsker alle deltakere av iStart lykke til i 2018!

 

Kompetansebygging Nasjonalt

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping workshop

 Norsk senter for flerkulturell verdiskaping har arbeidet med kompetansebygging og erfaringsoverføring blant etablererveiledningsmiljøer i kommuner og fylkeskommuner i hele Norge. Målet er å legge til rette for flerkulturell entreprenørskap flere og flere steder i landet.

En  av siste arrangementene til NSFV var i Molde i samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune og hoppid.no. Workshopen ble arrangert for alle etablererveiledere som arbeider i førstelinjeleddet i hoppid.no. Fokuset var på kultur, kommunikasjon, flerkulturelt entreprenørskap og arbeidsmetodikken Effectuation.

Ønsker du kompetanseheving av veiledere i ditt fylke ved hjelp Norsk senter for flerkulturell verdiskaping i 2018?

Ta kontakt med Zahra Moini, daglig leder, NSFV.  E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Litt om Effectuation: Norsk senter for flerkulturell verdiskaping opplever at mange etablererveiledere møter utfordringer i veiledning av flerkulturelle entreprenører. Flere gründere møter barrierer og handler under usikkerhet. NSFV bruker entreprenørskapsteorien «Effectuation» under etablererveiledning av flerkulturelle gründere. Denne arbeidsmetodikken kan du lese mer om HER!

 

Fagblogg

NSFV ønsker å synligjøre Nasjonale prosjekter rettet mot flerkulturell verdiskaping og trekke fram gode flerkulturelle rollemodeller. Ta en gjerne titt her for å lese på vår fagblogg. Vi tar også imot tips til aktuelle saker for fagbloggen vår fra hele landet på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist men ikke minst ønsker vi dere alle en hyggelig høytid og vi gleder oss til videre samarbeid i 2018!

Hilsen

Zahra, Joana og Benedikte