mina sarsvathy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilde: Senior rådgiver Mina Mælum Norstrøm, Dr. Sarsvathy

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping var deltaker da den fjerde effectuation konferansen ble organisert på Kjerringøy 5.-7. Juni 2016. NSFV har over en tid utviklet sine tjenester basert på effectuation, og var derfor utvalgt til å dele erfaringer og læring med praktikere og forskere fra hele verden.

Rundt 50 deltakere fra anerkjente entreprenørskapsmiljøer i USA og Europa deltok på konferansen utenfor Bodø. Konferansens formål var å adressere temaer innenfor forskning, undervisning og praksis av den nyere entreprenørskapsteorien. Effectuation er en retning innen entreprenørskapsforskning- og praksis som tilsier at erfarne gründere handler annerledes enn det utdanningsinstitusjoner og veiledningsmiljøer lærer gründere til i dag. Grunnleggeren av teorien om effectuation, Dr. Saras D. Sarasvathy var selv tilstede under konferansen.

Norsk senter for flerkulturell verdiskaping fokuserer på hvordan utvikle tjenester basert på forskning innen flerkulturelt entreprenørskap og effectuation. NSFV sin metodikk går ut på å møte gründerne der de er, ta utgangspunkt i deres ressurser, og lede de gjennom en prosess basert på effectuation. Videre ønsker senteret å vurdere hvordan implementere effectuation i vårt arbeid med gründere og de som veileder gründere.

bilde 2 effectuation konferanse